Logga in

VVS-bolag får stororder värd 240 miljoner

Publicerad
10 okt 2024, 09:34

Två VVS-bolag inom Instalco har tecknat ett fett kontrakt för ventilation och sprinkler vid bygget av det nya akutsjukhuset i Västerås.

Text

Instalco har genom dotterbolagen Instair och Sprinklerbolaget tecknat kontrakt gällande installationer av ventilation och sprinkler vid bygget av det nya akutsjukhuset i Västerås. Ordervärdet för Instalco är cirka 240 miljoner kronor.

Instalco har tidigare deltagit under projekteringsfasen av sjukhuset genom sina bolag Intec, Instair och Sprinklerbolaget. Nu får Instalco förnyat uppdrag för installationerna av ventilationssystem, sprinkler och gassläcksystem. Uppdraget görs i samverkansentreprenad tillsammans med NCC och Region Västmanland.

– Vi har genomfört ett lyckat projekteringsuppdrag för Västmanlands nya akutsjukhus och vi är stolta och glada över att vi fått fortsatt förtroende i installationsfasen. Det här är ett stort och komplext projekt. Vi har lång erfarenhet av framgångsrika uppdrag inom sjukvården och i samverkansprojekt, säger Johan Larsson, divisionschef Instalco.

Region Västmanlands nya akutsjukhus i Västerås ska omfatta 75 000 kvadratmeter och ska bland annat innehålla rum för operation, röntgen, akutmottagning, förlossning, intensivvård, vårdplatser och mottagningar. Instalco inleder sitt installationsuppdrag omgående och det ska vara färdigställt 2028.