Logga in

Hemmafix: ”En del av ett par vadarbyxor satt på avloppsstammen”

Publicerad
23 okt 2024, 08:43

Gardenaslang som ledning är ju en klassiker, men vilka fler udda lösningar har kunderna hittat på? Vi frågade tre montörer om det värsta hemmafixet de har stött på. Spana in bilden på ett av dem.

"Det dummaste jag sett""
Hemmafixaren ville ha godkänt: ”Han hade dragit PEM-slang till både tappvattnet och värmesystemet”

Hemmafix i torpet:
”Blev ändå imponerad – slangen är bra klamrad”

Elin Kärreberg.

Elin Kärreberg, VVS-montör, Comfort Halmstad:

”Det läcker lite i källaren, kan du fixa det?” Det är något av det värsta jag har sett. Slangklämmor och Gardenaslangar på hela tappvattensystemet, större gardena på värmesystemet, och en del av ett par vadarbyxor satt på avloppsstammen.

Annorlunda lösning i källaren. Foto: Elin Kärreberg
Jörgen Lind.

Jörgen Lind, VVS-montör, Johanssons Rör i Luleå:

– Jag har inte sett så mycket sådant. För länge sedan var jag i en sommarstuga där de hade dragit trädgårdsslang och kopplat på en kran i ett uthus. Det var inte så dumt egentligen för det funkade och var tätt men det fanns ingen matning så jag bytte kran och fixade en bättre koppling.

Läs också:
Fullt av VVS-fel i nyrenoverade badrum: ”Folk kanske går på det där”

Magnus Törnkvist.

 Magnus Törnqvist, delägare och VVS-montör på Sturkö-Jämjö Rör & Värmeinstallationer:

– Den tidigare husägaren – jag gissar att det var en han – hade dragit skruvar och slang till golvvärmen direkt i krypgrunden och skruvat fast plåtar och allt underifrån i hela huset. Det var kallt på ena sidan och varmt på andra och samma slang. Men jag får ge en eloge till att han fixade det. Den fungerade även om den kanske inte var så energieffektiv som han hade önskat.