Logga in

Vilken fördom om VVS-montörer stör du dig på?

Publicerad
10 sep 2024, 05:00

Urk, håller du på med bajs! Har du hört den när du berättar vad du jobbar med? ”Jag tjötar hellre med likasinnade”, konstaterar en av de VVS-montörer vi pratat med om fördomar. Vad får de höra av andra?

Amilia Felleson, VVS-montör på VVS-montörerna i Gävle:

– Att det är äckligt. ”Men gud, usch, håller du på med bajs?” Det är ganska tråkigt. Annars: ”Vad kul att du är tjej?” Jag hade själv en elektrikertjej hemma och var nära att säga detsamma, men fick bita mig i tungan eftersom jag vet att det är rätt jobbigt att få höra från varje ny kund.

Läs mer om Amilia:
”Jag fick övervinna min höjdrädsla och ta mig upp på taket”

Aapo Aho, VVS-montör och egenföretagare, Gagnefs VVS-Service:

– Haha, det är väl att min fru tror att jag jobbar med skit hela tiden. Hon är lite rädd att det är så, men den typen av uppdrag brukar jag välja bort. De med spolbilar får ta dem. De flesta har rätt bra koll men vissa tror att vi bara jobbar med rör och att det är speciella installatörer som installerar värmepumpar.

Läs mer om Aapo:
Hemmafixaren ville ha godkänt: ”Han hade dragit PEM-slang till både tappvattnet och värmesystemet”

Fanny Dahlberg, VVS-montör på Decco Rörservice i Växjö:

– Ingen rent allmänt, men om man är tjej får man ofta frågan om man orkar bära saker, främst av privatkunder. Det är delvis därför som jag har gått från service till entreprenad. Jag jobbar hellre på byggen där man får tjöta med likasinnade.

Läs mer om Fanny:
”Jag kapade alla avloppsrör jäms med marken och allt fick bilas upp”