Logga in

Sandbäckens etablerar nytt sprinklerbolag

Publicerad
12 sep 2024, 09:50

Verksamheten består av nyinstallation, ombyggnationer samt service och löpande underhåll av sprinkleranläggningar. Här är personerna som blir drivande i bolaget.

Text

– Det är spännande att Sandbäckens etablerar nytt sprinklerbolag. Jag ser stor potential att växa verksamheten, säger Per Herrlin, Regionchef Teknik.

Läs också:
Sandbäckens köper VVS-firma i Uppsala

Läs också:
Sandbäckens utökar i Varberg

Bolagets drivs av Benjamin Andheden, VD och Tobias Alm, Servicechef, båda med gedigen erfarenhet av sprinkler och brandsäkerhetsbranschen. Verksamheten består av nyinstallation, ombyggnationer samt service och löpande underhåll av sprinkleranläggningar. Målgruppen är kommersiella och offentliga fastighetsägare med ett bestånd av industri, lager, samhällsfastigheter, köpcentrum, kontor, sjukhus och vårdboenden. 

– Vi är det lösningsorienterade och kunniga sprinklerbolaget, en uppstickare i branschen som ger våra kunder pålitliga och kostnadseffektiva installationer, säger Tobias Alm, Servicechef. 

Sandbäckens möjliggör att bolaget etablerar sig och kan utvecklas som ett självständigt och affärsdrivande dotterbolag.

– Sandbäckens struktur ger oss de rätta förutsättningarna att starta upp Sprinkler Syd. Visionen är att vi ska bli det självklara valet som leverantör av sprinklerinstallationer i södra Sverige, säger Benjamin Andheden, VD Sandbäckens Sprinkler Syd AB.

Läs också:
”Kulturen måste förändras i sprinklerbranschen”

Benjamin fortsätter:

– Sandbäckens har fokus på lönsam tillväxt vilket ger oss rätt riktning. Vidare har Sandbäckens ett flertal andra sprinklerbolag – mina nya kollegor och experter – som vi redan samarbetar med.

Bolaget startade verksamheten i september 2024 och har fem anställda som utgår från kontoret i Lund med region Skåne som upptagningsområdet.