Logga in

Så dyr blev tvisten med Oscar Properties för VVS-företaget

Publicerad
27 sep 2024, 14:08

Erikssons VVS:s tvist med Oscar Properties redovisas som exceptionella kostnader i bokslutet. ”Vi ska ha en jävla eloge som har klarat den här smällen”, säger vd:n och berättar om lärdomarna.

Installationsiffror har granskat siffrorna i 2023-års bokslut för Erikssons VVS och konstaterar att företaget drabbats hårt av tvisten om Norra tornen i Stockholm, som avslutades med en överenskommelse efter fem år. Posten redovisas som exceptionella kostnader på 6, 2 miljoner i resultaträkningen men även balansräkningen har påverkats.

– Det här var klart för ett år sedan och jag vill bara att det ska vara över nu, säger företagets vd och grundare Håkan Eriksson.

Erikssons VVS efter domen:
”Det är klart att vi ska överklaga – det här är inte klokt”

Läs också:
Avloppsvatten i lyxlägenheter: ”Det stank skit i Norra Tornen”

Vad har ni dragit för lärdom av historien?

– Att man aldrig ska bråka om skitpengar och att man inte ska lyssna för mycket på folk. Vi torskade i en rättegång som inte gick att överklaga, det är ett idiotsystem. Jag kan också tycka att försäkringen borde täcka mer än vad den gör

Hur har det påverkat dig?

– Det har slitit och gnagt. Vi har hållit på med det här i fem år nu och ibland suttit i rättegångar sex dagar i veckan men ändå lyckats jobba på och behålla all personal utom två personer. Det visar att vi har ett bra företag som gör bra jobb, säger Håkan Eriksson och fortsätter:

– Jag tycker att vi ska ha en jävla eloge som klarat av den här smällen. Omsättningen har minskat men det har den gjort för alla företag i hela Sverige i lågkonjunkturen. Orderingången rullar på och vi ser ljust på framtiden.

Tänker ni annorlunda om vilka ni gör affärer med efter detta?

– Vi har jobbat för många byggare och aldrig gått på någon mina förut och alltid tjänat pengar. Det ska vi fortsätta med.