Logga in

Rörresultat startar en egen koncern: ”Vill sticka ut”

Publicerad
16 sep 2024, 05:00

Rörresultat från Tyresö möter de dåliga tiderna genom att bilda koncernen Resultatgruppen KV Holding och göra nyrekryteringar. Enligt vd Kalle Vesterlind har de lösningar som branschen saknar. Vilka är de, och vad gör de som inte andra gör?

Den största delen av nysatsningen är att Rörresultats serviceavdelning, Service Division, blir ett helt eget bolag med egen ledning och egen personal. 

Lyckad lösning trots ont om plats
”Det roligaste var att få vara kreativ och klura ut bra lösningar”

Renovering av en privatbostad för över hundra miljoner
Den topphemliga lyxrenoveringen som VVS-montören aldrig glömmer

Som ny vd till Service Division har man rekryterat Jonas Johnsson från LK Systems. Bolaget kommer att pröva nya digitala lösningar för att förbättra kundupplevelsen och förenkla betallösningarna, något byggbranschen är alltför dålig på i dag, enligt Kalle Vesterlind, vd och grundare till Rörresultat och Resultatgruppen KV Holding.

Varför startar ni koncernen nu?

– Planerna har funnits länge. Vi tror på vårt koncept, på Rörresultat, Service Division och kommande satsningar i Resultatgruppen KV Holding. Enligt oss är tiden perfekt för att röra om i grytan, säger Kalle Vesterlind och tillägger att planen är att lansera servicebolaget Service Division i flera städer.

Hur ska ni klara det i en lågkonjunktur?

– Rörresultat startade i slutet av 2016. Vi har fått uppleva både global pandemi och krig i Europa. När konjunkturen vände neråt kändes det mer eller mindre som vardagsmat – vi är inte fostrade i en blomstrande marknad.

Kalle Vesterlind påpekar att både Rörresultat och Service Division har en mycket bra orderingång. 

– Vi kommer att vara en aktör att räkna med. Vi befinner oss i ett unikt läge där vi står ganska ensamma om att vara en aktör som kan axla större uppdrag i VVS-branschen, utan att vara ägda av riskkapitalet. Det är en position vi tänker utnyttja till fullo genom vassa rekryteringar och satsningar som ligger rätt i tiden, säger han.

Norra Europas snyggaste kontor?
”Vi får se om någon lackar ur och det blir kontorsfejd!”

Rörresultat har tidigare mest arbetat med kommersiella fastigheter och kulturfastigheter. Men nu öppnar Resultatgruppen för bostadsrättsföreningar, fastighetsförvaltning och den privata sektorn.

Satsningen går ut på att dela upp kunnandet som i dag finns inom Rörresultat till separata bolag. Fler bolag är därför att vänta, enligt Kalle Vesterlind.

– Med hjälp av digitalisering och marknadsföring ska vi bygga något som sticker ut i branschen, säger Kalle Vesterlind.

FAKTA/RÖRRESULTAT

Företag: Rörresultat AB.

Omsättning: 40 miljoner kronor (2023).

Antal anställda: 11.

Koncern: Ägs av koncernmoderföretaget Resultatgruppen KV Holding, där även det nybildade bolaget Service Division ingår.

Säte: Tyresö.