Logga in

”Nya regler om golvbrunnar är en väldigt bra idé”

Publicerad
27 sep 2024, 05:00

Smarta lösningar för golvbrunnar i kök och löner. Vad mer surras det om i branschen just nu? Vi frågade tre VVS-montörer vad som är på gång.

Sandra Stockhaus, VVS-montör, Bravida i Kiruna:

– Jag är med i en MB-grupp och är skyddsombud. På de mötena pratar vi mycket om att det är väldigt jobbigt på vissa platser i landet där det inte finns arbete. Här uppe har det funnits jobb och kommer att finnas många år framöver. Vi pratar också om löner. Kollar man procentuellt har de inte stigit med inflationen och saker och ting har blivit dyrare. Vi har ändå bra betalt här uppe, men lönen för tio år sedan räckte till mer än vad lönen gör i dag.

Sandras supertips:
”Jag rekommenderar alla med gamla rör att göra en diskmedelsbomb i månaden”

VVS-knas
”Vem använder anslutningsslang för tappvatten till radiator?”

Aapo Aho, VVS-montör och egenföretagare, Gagnefs VVS-Service:

– Det vet jag inte eftersom jag är lite av en ensamvarg som egenföretagare. Men själv funderar jag på om jag skulle nischa mig eftersom det är jobbigt att ha koll på allt när man jobbar med service som jag har gjort i fem år nu.

Christian Söder, VVS-montör, EF Rör i Stockholm:

 – Det jag har hört är om nya regler kring golvbrunnar i kök för att ta hand om eventuella läckor och minska försäkringsskador. Jag tycker själv att det är en väldigt bra idé eftersom avloppsrör redan finns dragna. En lösning är att bygga en sarg med tätskikt under köksstommen med en golvbrunn.