Logga in

”Inte konstigt att förvärvskoncernerna fått upp ögonen för bolaget”

Publicerad
3 sep 2024, 05:00
| Uppdaterad
2 sep 2024

Rörteamet, Rörett, Currentum och Dryft – de har en sak gemensamt, skriver chefredaktören Fredrik Karlsson i en krönika.

Tre unga VVS-montörer förverkligade drömmen om att starta eget. 2021 bildades Rörteamet, trots pandemi och allmän oro för svåra tider. Medan många andra företag fått se en vikande marknad har Rörteamet snabbt nått en omsättning på 31 miljoner kronor, långt över de egna förväntningarna.

VVS-Forum berättar i det här numret om entreprenörernas första tid som VVS-företagare.

Läs också:
”Vi tänkte att klarar vi det här så klarar vi allt”

De förverkligar sina egna drömmar och bidrar dessutom till något viktigt för branschen och samhället. Företagarna ger jobb, betalar skatt och bidrar till BNP – de är själva motorn i samhället.

Läs också:
Småbarnspappans bästa tips till VVS-montörer som vill starta eget

Vi berättar också om Rörett med vd Nicklas Strid och gänget som hittat en egen nisch som VVS:are i skärgården med egen båt och egna kaptener. Detta gynnar förstås det egna företaget men blir samtidigt en viktig samhällsservice: utan detta entreprenörskap skulle de boende i Stockholms skärgård ha svårt att få tillgång till VVS-tjänster.

Rörett har haft en otrolig tillväxttakt, från 22 till 71 miljoner kronor och det med en vinst på 9,3 miljoner i senaste bokslutet.

Inte konstigt att förvärvskoncernerna fått upp ögonen för bolaget. I juni stod det klart att Stockholmsföretaget blir en del av Currentum.

Läs också:
Rörett köps upp av installationskoncern

Currentum ja, ett betydligt större bolag men också det drivs av entreprenörer, med vd Klas Larsson i spetsen, som vill åstadkomma något. 

Men det är inte alltid det går som det är tänkt. Entreprenörer tar också risker. Grundartrion i Dryft som hade högtflygande planer och snabb tillväxttakt blev nyligen tvungna att kasta in handduken. Bolaget är begärt i konkurs.

Läs också:
Skälen bakom Dryft-konkursen

Men de vågade och samhället behöver de som vill och vågar.

Ett bolag startas, ett köps upp, ett i konkurs, nya startar.

Tack för det.