Logga in

Sandbäckens köper VVS-firma i Uppsala

Publicerad
20 aug 2024, 14:05

Uppsala är ”en ny geografi och marknad för oss” säger Sandbäckenschefen angående att koncernen nu förvärvar det tio år gamla bolaget med 15 anställda.

Text

Sandbäckens, del av Nimlas Group, etablerar sig i Uppsala genom förvärv av VVS Teknik Fålhagen AB. Uppsala län är en ny geografi för Sandbäckens koncernen.

Läs också:
Koncernen växer vidare – köper bolag med 80 anställda

mer näringsliv
Skälen bakom Dryft-konkursen

– Jag är mycket stolt över att Sandbäckens växer och vi nu finns representerade i Uppsala med VVS Teknik Fålhagen. Uppsala är en spännande marknad och vi ser stor potential för oss där, säger Christoffer Järkeborn, VD och koncernchef Sandbäckens.

VVS Teknik Fålhagen startades 2014 och drivs av Perra Johansson och Åsa Johansson. Verksamheten består av installationer av värmepumpar, serviceuppdrag, nyinstallationer, ombyggnader och totallösningar av badrum. Vidare genomförs konverteringar från direktverkande el till vattenburen värme. Kunderna finns representerade inom medelstora företag, fastighetsägare, försäkringsbolag och privat personer. Bolaget har 15 anställda som utgår från Fålhagen och arbeten utförs i Uppsala län och norra Stockholm.

– Nu har vi rätt plattform för att kunna växa bolaget med fler tjänster som entreprenadprojekt och andra mer omfattande uppdrag. Jag ser fram emot nästa steg i utvecklingen, säger Perra Johansson, VD VVS Teknik Fålhagen.

Läs också:
Cyklande rörmokaren i konkurs – men startar om direkt

Åsa Johansson, ansvarig administratör VVS Teknik Fålhagen fortsätter:

– Jag ser fram emot att få fler kollegor, komma in i ett sammanhang och utvecklas med andra bolag i koncernen.

Sandbäckens möjliggör att VVS Teknik Fålhagen kan fortsätta sin verksamhet som ett självständigt och affärsdrivande dotterbolag med Perra Johansson som VD.

– Genom förvärvet av VVS Teknik Fålhagen etablerar sig Sandbäckens i Uppsala, en ny geografi och marknad för oss. Bolaget är en perfekt match med en bas av service och ROT-arbeten vilket vi långsiktigt kommer att utveckla, säger Anders Buskas Regionchef VS Mitt Sandbäckens.