Logga in

Säker Vatten inför revisioner: ”Tanken är inte att åka ut för att sätta dit någon”

Publicerad
29 aug 2024, 09:11

Säker Vatten har påbörjat revisioner hos de auktoriserade företagen. De ersätter de gamla platsbesöken. Varför gör ni denna ändring, Sandra Jansson, kvalitets- och auktorisationsansvarig?

– Ändringen är att vi döper om platsbesöken hos slumpvis utvalda företag och representanterna som har gjort dem. Sedan första juli heter det revisioner och revisor i stället. 

Läs också:
”Väggarna är för små för att vi ska få plats med våra installationer”

Läs också:
”Varför måste det vara så stort avstånd mellan rören?”

Varför? 

– Vi vill höja statusen på de här besöken. Det är lite luddigt med “platsbesök”, med revision förstår man lite mer vad det innebär. Vi gör ingen förändring i utformningen av besöken, de fortsätter som de gjort innan. 

Vilka reaktioner har ni fått sedan ni började med det här för två år sedan?

– Det har alltid varit väldigt positiva reaktioner från företagen som fått besök. Det görs i lärande syfte, det är inte tanken att åka ut för att sätta dit någon. Man kommer för att se vad företagen behöver hjälp med och vi får i vår tur såklart förslag på vad vi kan göra bättre, det är ett givande och tagande under besöken.

Läs också:
”Monteringsanvisningarna river man ofta bara bort och slänger”

Vad är vanligast att ni får hjälpa till med?

– Vi ser att man kan behöva lite extra hjälp med det digitala intygsskrivandet till exempel, och det hjälper vi till med så mycket vi kan.