Logga in

Därför hoppar vd:n för GK Sverige av

Publicerad
15 aug 2024, 10:24

Alexis Låftman Kahlmann avgår som vd på VVS-företaget Gunnar Karlsen. Kim Robert Lisø har utsetts till ny tillförordnad vd för GK Sverige.

I ett pressmeddelande förklarar Alexis Låftman Kahlmann att han valt att ta ett steg tillbaka för att väva samman arbetsliv och privatliv på ett mer balanserat sätt. Han kommer att övergå till en annan roll inom en annan bransch.

Tidigare intervju med Alexis Låftman Kahlmann
Han tar över GK i Sverige: ”Har gjort viktiga strategiska vägval”

Förvärvet ska komplettera GK:s nuvarande verksamhet och erbjudande mot kund, enligt ett pressmeddelande.
GK förvärvar JF Jansson Rör

– Det har varit en förmån att få arbeta som vd för GK Sverige. GK är ett fint företag med en tydlig ambition – vi bygger hållbara samhällen för generationer – och har en bra och långsiktig ägarfamilj. Även om jag kommer att sakna mina fina kollegor, ser jag fram emot nästa kapitel i mitt liv, säger Alexis Låftman Kahlmann i ett pressmeddelande.

På 25 i topp finns GK på nionde plats
Listan: Här är VS-installatörerna med flest projekt

Kim Robert Lisø, som har varit GK:s koncernchef sedan 2019, tar nu temporärt över rodret för GK Sverige. 

– Alexis Låftman Kahlmann har gjort ett utmärkt jobb under sina två och ett halvt år som vd. Även om det är synd att han lämnar oss, har jag stor respekt för hans beslut att prioritera familj och hälsa. Under hans ledning har ett omfattande omstruktureringsarbete inletts i den svenska organisationen. Detta arbete fortsätter för att skapa en robust och lönsam verksamhet som levererar kvalitet till kunderna. Jag önskar honom all lycka framöver, säger Kim Robert Lisø. 

FAKTA/GK

  • GK Sverige erbjuder rådgivning och tjänster inom tekniska installationer för alla typer av byggnader, som genom bland annat el, ventilation, rör, energi och kyla.
  • GK Sverige ägs av GK Gruppen AS med säte i Oslo, Norge. GK-koncernen har drygt 3 000 medarbetare och en omsättning på över 6 miljarder kronor.