Tre andra mäck-tips från rörmokaren ”Läx on the mäck”-Jögge
Väääldigt många har sett hur VVS-montören Jörgen Lind gör sina läxmäckor, alltså en smörgås med gravad lax. Här tipsar han om fler pålägg. Du kanske rentav redan har testat klämmerihopmäckan?
• Om man har käkat korv med bacon och ost, eller chorizo, och stekt den till middagen föregående dag, så skär man den överblivna korven i små bitar och lägger på brödet. Jag brukar ha lingongrova och smör. Man kan värma mackan i micron så att korvfettet börja sprida ut sig. Mangoraja eller stark kebabsås är gott till. Men chorizo smakar så bra att man inte behöver något mer på.
Läs också:
5 viktiga tips till installatörer som vill tiktoka
• Mina klämmerihopmäckor har också varit populära på Tiktok. Det är varma mackor som jag till exempel har lagt överbliven renskav med sås och allt, så lägger man bara på och klämmer ihop. Det blir ju skitgott det också.
• Om du har kvar köttfärsbiffar, skär upp dem och lägg på smörgåsen, lite grillkrydda och så den heta såsen, det är bara fantasin som sätter stopp för vad man kan sätta på en smörgås.
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter, tips och bevakningar rakt ner i inkorgen