Logga in

Säker Vatten varnar för kokande blandare

Publicerad
4 jun 2013, 15:27

Säker Vatten går nu ut och tar avstånd från ett garantipaket som Quooker Sverige AB använder i sin marknadsföring. Quooker säljer och marknadsför blandare som ger kokande vatten och företaget påstår att garantierna utarbetats i samråd med Säker Vatten och Boverket.

Quookers garanti omfattar skydd för konsumenter och auktoriserade VVS-företag. För konsumenter ska garantin skydd till dem som låter ett auktoriserat VVS-företag installera Quookers blandare. För auktoriserade VVS-företag åtar sig Quooker att ersätta kostnader som uppstår om användning av blandaren leder till person- eller sakskada.

Till sina återförsäljare uppger Quooker att garantierna är utarbetade i samråd med Säker Vatten och Boverket.

– Quookers advokat ringde till mig och frågade om VVS-garantin som upphörde 2007. Och jag tycker inte att det är mycket till samråd, säger Thomas Helmerson, vd Säker Vatten.

Enligt Thomas Helmerson liknar Quookers garanti skrivningen som fanns i VVS-garantin. Säker Vatten har kontaktat Quooker Sverige AB i ärendet.

Quooker Sverige AB levererar blandare som ger upp emot 100-gradigt vatten. Och enligt Säker Vatten har företaget försökt få acceptans för produkten hos Säker Vatten och Boverket.

– Quooker kan inte ingå i en Säker Vatten-installation, säger Thomas Helmerson.