Logga in

Rörläggaren renoverar Kockums gamla huvudkontor

Publicerad
17 dec 2014, 14:49

Malmöföretaget Rörläggaren fyllde på orderboken under november med projekt för drygt 50 miljoner kronor. Ett av de större är renoveringen av Kockums gamla huvudkontor i Malmö, ett projekt värt drygt 13 miljoner kronor.

Kockums gamla kontorhus i Västra hamnen, som i folkmun kallas Gängtappen, renoveras för nya hyresgäster. Klart är att Länsförsäkringar hyr sex våningar. Rörläggaren har VS-entreprenaden och beställare är Wihlborgs. Gängtappen, som har 15 våningar och omfattar 15 000 m2 kontor, uppfördes 1958 och var då Sveriges högsta kontorshus.

Till övriga lokalprojekt i Malmö för Rörläggaren hör en utbyggnad av Porsche Center Syd, en ny terminal för DHL och Svansjöns förskola. Sweco VVS-projekterar förskolan och Enair Ventilation har luftbehandlingsentreprenaden i projektet.

I Bromölla byggs en ny arrangemangshall för idrott och event. Rörläggaren har VS-entreprenaden och beställare är Thage. EVU Energi & VVS Utveckling svarar för VVS-projekteringen och Ventilation Entreprenad (Veab) har ventilationsentreprenaden.

Till bostadsprojekten för Rörläggaren hör tre nybyggnationer med ett totalt ordervärde på cirka 30 miljoner kronor. Två av dessa, Gråsejen och Vårsången 6, bygger Peab i Malmö. Det tredje, Lilla Högesten, är en fortsättning på bebyggelsen kring Kalkbrottet i Limhamn. Beställare är Er-Ho Bygg.

Det största av Rörläggarens industriprojekt är Akzo Nobel, som flyttar sin verksamhet från småländska Gamleby till anläggningen i Malmö. Projektet inleddes den här veckan.

Rörläggaren ingår sedan oktober i Instalco-koncernen.